Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Free Press και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. Tηλ. 6981505834 e-mail: freepress_news@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Παρουσίασαν το νέο κόμμα Βουδούρης-Μουτσινάς


Παρουσίασαν το νέο κόμμα Βουδούρης-Μουτσινάς
Το ιδεολογικό στίγμα της κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα» παρουσίασαν σήμερα μέλη της συντονιστικής της επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.
H κίνηση κινείται ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς, ανέφερε ο ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης και επεσήμανε ότι «αποτελεί διακριτό πολιτικό εγχείρημα με όραμα, πρόγραμμα και στρατηγική για την εφαρμογή του προγράμματος».
Ο κ. Βουδούρης σημείωσε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, στο πλαίσιο μιας μεταβατικής περιόδου, να εμφανίζονται διάφοροι σχηματισμοί και πρωτοβουλίες,
Σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βουδούρης ανέφερε πως «θέλουμε να υπάρξει μια συμμαχία προοδευτικών αριστερών δυνάμεων απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση, που θα στηρίζεται, όμως, σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει ζυμωθεί μέσα στην κοινωνία».
Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι πλήρως αναντίστοιχη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αλλά και την προγραμματική συμφωνία (σ.σ. μεταξύ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή) και έχει οδηγήσει με την πολιτική της σκληρής λιτότητας σε μεγαλύτερα αδιέξοδα».
Επίσης, ο κ. Μουτσινάς επεσήμανε ότι «εμείς θέλουμε μια κοινωνία που να δρα και να έχει συμμετοχή στις εξελίξεις».
Η δομή της κίνησης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν θα είναι πυραμοειδής, αλλά θα ακολουθηθεί το μοντέλο της δικτυακής μορφής και παράλληλα θα οργανωθούν ομάδες εργασίας για επτά θεματικές. Όπως σημείωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθούν διασκέψεις και εκδηλώσεις για κρίσιμα θέματα (κοινωνική οικονομία, ελάχιστο εισόδημα) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στα μέσα Ιουλίου σχεδιάζεται η πραγματοποίηση της πανελλαδικής διάσκεψης της κίνησης.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος ανέφερε πως θα στηρίξει την προσπάθεια της κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα», καθώς, όπως σημείωσε, και όραμα έχει και προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστούμε