Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Free Press και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. Tηλ. 6981505834 e-mail: freepress_news@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Λέσβος: Ξεσηκωμός για την Παιδεία


Μία άνευ προηγουμένου συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς στο λιμάνι της Μυτιλήνης από συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς, σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και απλούς ανθρώπους.



Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν:

-ΟΧΙ στην κατάργηση των σχολικών μονάδων.

-ΟΧΙ στον υποβιβασμό και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

-ΟΧΙ στην κατάργηση 130 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών.

-ΟΧΙ στο κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 



Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα παιδιά τους, ώστε να μπορούν να ονειρεύονται για το μέλλον τους. Δεν θέλουν να αισθάνονται αδικημένοι και πολίτες Β΄ κατηγορίας μη έχοντας ειδικότητες όπως έχουν άλλα σχολεία αφού πληρώνουν τους ίδιους φόρους. 

Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων θα συνεχίσουν τον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία όπως αξίζει στα παιδιά τους αλλά και σε όλα τα παιδιά της Πατρίδας μας.


Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου όπου και έθεσαν τους προβληματισμούς τους.


Να σημειώσουμε τέλος ότι υπό κατάληψη βρίσκονται από χθες πρωί πολλά δημοτικά σχολεία της Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστούμε