Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Free Press και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. Tηλ. 6981505834 e-mail: freepress_news@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ για την απόταξη επίορκου ανθυπαστυνόμου


Η ΕΛ.ΑΣ για την απόταξη επίορκου ανθυπαστυνόμου
Ανακοίνωση με διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούσαν στην απόταξη επίορκου ανθυπαστυνόμου εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο επίορκος ανθυπαστυνόμος έχει αποταχθεί από το Σώμα της ΕΛΑΣ από το 2003, ενώ είχε συλληφθεί το 2001 γιατί έκλεψε κάρτες και κωδικούς από το πορτοφόλι προσαχθέντα και έκανε αναλήψεις ύψους περίπου 6.000 ευρώ, τονίζουν επίσημες πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας, σε απάντηση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η απόταξη έγινε το 2013, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Από το Αρχηγείο διευκρινίζεται ότι:
• Την 25-1-2002 διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του ανθυπαστυνόμου, μετά από σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, υπεξαγωγή εγγράφου και κλοπή, πράξεις που διαπράχθηκαν την 13-11-2001.
• Μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, παραπέμφθηκε την 2-7-2002 στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο την 21-2-2003 του επέβαλε την ποινή της απόταξης.
• Κατά της Απόφασης αυτής άσκησε προσφυγή στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο την 17-6-2003 αποφάσισε να του επιβληθεί η ίδια ποινή (απόταξη).
• Με Απόφαση του Κλάδου Διοικητικού αποτάχθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και διεγράφη οριστικά την 19-7-2003 και έπαψε η μισθοδοσία του από την υπηρεσία.
Ωστόσο, ο ανθυπαστυνόμος, όπως έχει το δικαίωμα από τον νόμο, υπέβαλε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την ακύρωση της Απόφασης η οποία απορρίφθηκε ως αβάσιμη το 2005 και αμέσως μετά προσέφυγε και πάλι στο ΣτΕ.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει ενημερωθεί μέχρι σήμερα για το αποτέλεσμα της προσφυγής, αλλά για την ΕΛΑΣ δεν επηρεάζεται η απόταξη που επιβλήθηκε από τον Ιούλιο του 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστούμε