Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Free Press και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. Tηλ. 6981505834 e-mail: freepress_news@yahoo.gr

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Άνοιξε με εισαγγελική παρέμβαση το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο


(φωτ. αρχείου)

Άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και επέμβαση της αστυνομίας, κι ενώ -θεωρητικά- συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ ιδιοκτήτη - εργαζομένων - κυβέρνησης για την άρση του αδιεξόδου μετά από εννέα μήνες απεργίας. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας αρκετοί εργαζόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο εργοστάσιο, ενώ υπήρξαν προσαγωγές απεργών. Υπάρχουν καταγγελίες για τραυματισμούς, μεταξύ αυτών και του διευθυντή της μονάδας. Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έχουν προσαχθεί 6 απεργοί, ενώ σύμφωνα με πηγές από τους απεργούς οι προσαγωγές είναι 10.

Αυτήν την ώρα, στην είσοδο του εργοστασίου δεν υπάρχει ένταση, ωστόσο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και πολλοί απεργοί και εργαζόμενοι από άλλους χώρους.

Στο εργοστάσιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης, στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως κατήγγειλε στον ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Ελένη Καταβάτη οι εργαζόμενοι που ήθελαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο για να εργαστούν προπηλακίστηκαν από τους απεργούς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στο εργοστάσιο κατάφεραν να εισέλθουν περίπου 50 εργαζόμενοι.

Για προβοκάτσια έκανε λόγο στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις. 

Ακόμη, ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ότι υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και κατήγγειλε ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.

«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».

Την επέμβαση της αστυνομίας για το άνοιγμα του εργοστασίου κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς και προανήγγειλε συγκέντρωση συμπαράστασης. 

«Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη Χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην Χαλυβουργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Εν τω μεταξύ, έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστούμε